10 Ocak 2024 Çarşamba

Kemik Suyu

 

Balerin Çiftliği Kemik Suyu

Balerin Çiftliği Kemik Suyu görseli

İçindekiler

  • 6-8 adet dana kemiği (Ben karışık veya ilik kemiği ve eklem kemiği kullandım)
  • 1 dana çorbası kemiği 
  • 5 büyük havuç (yeşillikleri koruyun)
  • 2 soğan dörde bölünmüş
  • 8 sap kereviz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber 
  • 2 bütün tarçın çubuğu 
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Taze otlar (Ben fesleğen, maydanoz, nane, adaçayı ve kekik kullandım). 

Talimatlar

  1. Fırını önceden 450 derece F'ye ısıtın. Sebzeleri doğrayın ve tüm sebzeleri ve kemikleri bir kurabiye tepsisine yerleştirin ve üzerine tuz serpin. 30-40 dakika kadar kavurun.
  2. Sebzeleri ve kemikleri iki tencereye veya bir büyük tencereye aktarın. Kurabiye kağıdından kalan parçaları ve meyve sularını kazıyın ve tencerelere yerleştirin. Sebzeleri ve kemikleri suyla kaplayın, böylece hepsi suya batırılır. Tane karabiberi, otları, tarçın çubuklarını, elma sirkesini ekleyin ve tekrar tuz serpin.
  3. *Yaklaşık 12 bardak veya tüm sebzelerin ve kemiklerin kaplanıp suya batırılmasına yetecek kadar su kullanın. Düşük kaynama noktasına getirin. İdeal olarak et suyunun 24 saat kaynamasını istersiniz.
  4. 24 saat kaynattıktan sonra kemikleri ince bir süzgeçten ve ardından tekrar bir tülbentten süzün. Yaklaşık 5 gün veya daha uzun süre buzdolabına aktarın. Ayrıca 6 aya kadar dondurabilirsiniz.
  5.  

    Yazar

    Balerin Çiftliği


    ⚠️ https://ballerinafarm.com/blogs/recipes/ballerina-farm-bone-broth 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hallo 🙋🏼‍♀️