4 Ocak 2024 Perşembe

Suyun içerisine hurma atıp için!

 

Suyun içerisine hurma atıp için! Faydası saymakla bitmiyor: İlaca ihtiyacınız kalmayacak

Hurma, içerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. 


Her besinin insan sağlığına farklı bir katkısı vardır. Kimi içerisindeki minerallerden dolayı farklı bir fayda sağlarken kimi zengin vitaminlerinden dolayı farklı bir fayda sağlar. Hurma ise özellikle de lif bakımından zengin olduğu için hem çok yararlıdır hem de doğal olduğu için en faydalı şekerdir.


yeni-proje-38.jpg

UNUTKANLIĞIN ÖNÜNE GEÇİYOR

Hurma suyu, özellikle de son dönemlerde artış gösteren Alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılıyor. Yalnızca unutkanlığın karşısında değil aynı zamanda düşük bağışıklığa karşı da fayda sağlıyor.

Yine içerisinde bulunan lif sayesinde sindirim problemlerine iyi geliyor, mide ve bağırsaklarda oluşabilecek herhangi bir rahatsızlığın önüne geçerken daha hızlı çalışmasına fayda sağlıyor. Eğer ki hurma suyunu sabahları aç karnına içerseniz ödem atmanıza yardımcı oluyor ve bu sayede de kilo vermede etkili bir yöntem olarak kullanılıyor. Aynı zamanda gün boyu enerjik olmanıza da fayda sağlarken bazı uzmanlar hurma suyunun sahur vaktinde tüketilebileceğini söylüyor.

TAM BİR ANTİOKSİDAN DEPOSU

Hurmanın içerisinde bulunan antioksidanlar vücuttaki toksinleri kolaylıkla atmaya yardımcı olurken vücutta serbest radikaller hücrelerin birikmesinin önüne geçer. Öte yandan karaciğer temizlenmesini destekleyen hurma hücrelerin hızlı bir şekilde yenilenmesine de fayda sağlar. Söz konusu bu durum ise cildin daha canlı ve genç kalmasına olanak sağlar.

Kas ve kemik kütlesini arttırırken, vücut hücrelerinin deforme olmasını engeller bu sayede de kanser ve benzeri hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur. 

Doğal olması yönüyle diyabet hastaları tarafından da tüketilebilir. Öyle ki uzun süre tokluk sağladığı için Ramazan ayında tüketilmesi tavsiye edilir. 


yeni-proje-40-001.jpg

HURMA SUYU NASIL HAZIRLANIR?

Yaklaşık 20 tane hurmayı iyice yıkadıktan sonra bu hurmaların üzerine ılık su ilave edin. Bu sayede kabukları yumuşayacak ve daha kolay sorulacaktır. Kabuklarını soyup içindeki çekirdeği çıkardıktan sonra hurmaları farklı bir kaba alın. Daha sonra üzerine 1 lt sıcak su dökerek blenderden geçirin. Ardından temiz bir beyaz bez ya da tülbenti derin bir kabın üzerine serin ve karışımı bunun üstüne dökün. Daha sonra bezi toparlayarak iyice sıkın ve hurma suyunu bir cam kavanoza süzün.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hallo 🙋🏼‍♀️