Uyku bölen inatçı öksürükler bitiyor
Ayvalı şifalı karışım öksürüğü bir çırpıda kesiyor. Tüm malzemeler karıştırılarak pişirilen bu meyve sağlığa iyi geliyor. Peki inatçı öksürük krizlerine ne iyi gelir?
Öksürük krizleri gece yarısı artıyor. Rahat bir uykunun önüne geçen bu duruma ne iyi gelir? Bol potasyumlu ve vitaminli ayvanın bu şekli çok sağlıklı. İşte detaylar...
Öksürük, soğuk kış aylarında sıkça karşılaşılan bir sağlık sorunudur.
Kimi zaman ilaç kullanımıyla geçebilen bu rahatsızlığın doğal yöntemlerle tedavisi ise geleneksel halk kültüründe sıklıkla tercih edilmektedir.
Ayva ve pekmez kürü, özellikle öksürük şikayetiyle boğuşan birçok kişi tarafından benimsenen etkili bir doğal çözüm olabilir.
AYVA KÜRÜ NASIL YAPILIR?
Geleneksel tedavi yöntemleri arasında yer alan bu doğal kür, yüzyıllardır pek çok insan tarafından kullanılmaktadır. Özellikle kış aylarında sıkça karşılaşılan öksürük problemlerine karşı etkili bir alternatif olabilir. İşte bu mucizevi karışımın tarifi:
MALZEMELER
2 adet orta boy ayva
1 küçük çay bardağı pekmez
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Öncelikle ayvaların kabuğunu soyup çekirdeklerini ayıklayın. Ardından ayvaları küçük küpler halinde dilimleyin.
Yapışmaz tavaya tereyağını koyup eritin. Eriyen tereyağının üzerine küp haline getirdiğiniz ayvaları ekleyin.
Ayvalar yumuşayana kadar başından hiç ayrılmadan yaklaşık olarak 20-25 dakika karıştırarak pişirin.
Yumuşayan ayvaların üzerine son olarak pekmezi dökün ve karıştırın.
Bu şekilde 6-7 dakika boyunca orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Bu süre sonunda ayvalarınızı ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
İyice ılıyan ayvalarınızı cam kavanoza koyup her gün tüketebilirsiniz.
siyah turp-bal ikilisini tükettiğinizde akciğerlerinizden boğazlarınıza kadar bütün yollar temizlenecek, balgamdan arınacaktır.
Ballı turp mucizesi
Siyah turpun baş kısmını kapak gibi kesin ve içini oyun. Turpu bir bardağın içine oturtun. İçine tercihen doğal bal koyun.
Turpun üst kısımdan kestiğiniz parçasını kapak gibi kapatın. En az 1 gece dışarıda bekletin.
İçi sulanacak ve öksürük kesici bir karışım olacaktır. Sabahları aç karnına içebilir, bittikçe tekrar yapabilirsiniz.
Düzenli tükettiğinizde öksürük namına bir şey kalmayacak.
Sivas'ta Çarşıbaşı Mahallesi'nde perakende sebze halinde esnaflık yapan Ferhat Çobanoğlu, öksürüğü iyi gelen bu formülü yıllar önce babaannesinden öğrendiğini belirterek, karışımın soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısına iyi geldiğini söyledi.

"DOĞAL BİR ANTİBİYOTİK"
Karışımın yapılışını anlatan Çobanoğlu, “Bu babaannemin bize yaptığı karaturp karışımı. Karaturpu oydum, içine biraz zencefil ve zerdeçal ekledim, üzerine de bal ekledim. Bu şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik. Bademcik şişliğini, öksürmeyi, yutkunma sorunu yaşayan insanlar bunu yapsınlar. Sürekli öksüren çocuklara özellikle bunu yapsınlar.

Bu akşamdan yapılır, sabah kadar bardağın içerisine akar. Akan içilecek, bittikçe de takviye edilecek. Bu ilaç en az 50-60 senelik bir ilaç. Sivas gibi bir yerde -10, -15 gibi derecelerde çalışıyoruz ama hiç hastalanmıyorum. Sebebi de bu. Hafiften kırgınlık olduğu zaman bundan yapıyorum, sabah içiyorum ve hiçbir şeyim kalmıyor” dedi.
Geleneksel öksürük tedavileri artık Çinlilerin harikulade çayı ile daha etkili hale geliyor! Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, öksürüğe doğal bir çözüm bulma arayışındaysanız, uzun süredir Çin kültüründe kullanılan mandalina çayını denemelisiniz.
Mandalina, C vitamini açısından zengin bir kış meyvesidir. Ancak Çin kültüründe, mandalina çayının öksürük üzerinde mucizevi etkileri olduğuna inanılır. Kabuklarından elde edilen bu çay özellikle uzun süreli öksürük sorunlarıyla başa çıkmak isteyenler için önerilir.
Mandalina çayı yapımı oldukça basittir. Soyduktan sonra kabukları çöpe atmayın, çünkü kabuklarını kullanarak şifalı bir çay yapabilirsiniz.
Soğuk kış günlerinde ferahlamanın sırlarından biri, mandalina çayının içinde gizli! Boğazdaki kuru öksürüğe ve iltihaba karşı etkili olan bu harika karışım, boğazdaki zararlı maddeleri atmaya yardımcı olan antioksidan faydalarıyla dikkat çekiyor. Üstelik, yapımı son derece kolay! İşte mandalina çayı hazırlamak için adım adım uygulamanız gerekenler:
Malzemeler; iki yemek kaşığı taze mandalina kabuğu ve 200 ml kaynar su.
Hazırlanışı:
Mandalina kabuklarındaki zararlı maddelerden kurtulmak için karbonatlı suda bekletin. Temizledikten sonra kabukları parçalara ayırın.
Parçaladığınız mandalina kabuklarını bir bardağa yerleştirin ve üzerine kaynar su ekleyin.
Kısa bir süre bekledikten sonra çayınız ılıklaşmaya başladığında, öksürük etkilerini daha da güçlendirmek için içine bal ekleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Hallo 🙋🏼♀️