18 Ekim 2024 Cuma

Kanseri durduran = Güvem Erigi

Genç bilim insanları kanseri durduracak ve hücrelerini azaltacak bir meyve seçimini doğada en yüksek antioksidan taşıyan Güvem Eriği diğer adıyla Çakal Eriğini seçtiler ..


Meyveleri öncelikle ekstrakt hale getirip meme kanseri hücrelerinde beklettiler. Bir gün sonrasında kanser hücrelerinin azaldığını gördüler...Harvard Üniversitesi profesörleri tarafından çok beğenilen proje için Amerika'ya davet edilen Eyit ve Şener araştırmalarının sunumunu üniversite profesörlerine yaptı.


Ayrıca Güvem Eriğinin kanser hücresini azalttığı deneyi ile  Brezilya'da gerçekleşecek olan Mostratec Bilim Olimpiyatlarında da finale kaldılar ..


Bu meyve Quercetin, Binofuranoside ve Kaempferol gibi güçlü flavonoidlerle doludur. Kalbin sağlığını artırabilen fenolik asit ve antosiyaninlerden oluşur. Kalp fonksiyonlarını iyileştirir ve böylece kardiyomiyopati, kalp krizi ve kalp yetmezliği gibi kalp hastalıkları riskini azaltır.   



https://youtu.be/p11rOncrmkM?si=3pxtdXn4y1R8Oqv_



♻️


Güvem eriği, en eski kullanımı, MÖ 6000 yılına kadar uzanmaktadır.Antik Yunan ve Roma'da şifalı bir bitki olarak kullanılmıştır. İshal, kabızlık, mide ağrısı, ateş, soğuk algınlığı, grip ve böbrek taşı gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmıştır. Günümüzde de şifalı bir bitki olarak kullanılmaktadır.


Prunus kelimesi eski yunanca Prumnon’dan türemiş olup yabani çekirdek meyve ve spinosa Latince den türemiş olup dikenli dallar anlamına gelir. Türkçe’de neden çakal eriği diye anılır, muhtemelen çakallar tarafından sevildiğinden olsa ge¬rek. Almanca ise schlehe kelimesi slehe’den türemiş olup mavi anlamına Çakal eriğinin çiçeği eskiden halk arasında romatizma ve gribe karşı ve de müshil yapıcı olarak kullanılmıştır.   

Halk arasında: Kabızlık, sindirim bozuklukları, vücudun su toplaması (ödem), romatizma, nikris (gut hastalığı), şişmanlık ve üşütme rahatsızlıklarına karşı kullanılır. 

Çakal eriğinin meyvelerinden elde edilen şurup:
dişeti iltihaplanmaları, bademcik iltihaplanması, makat ve mesane kaslarındaki zafiyetler ve gece yatağı ıslatmaya karşı kullanılır.

Çakal eriği, krampları çözücü, ağrıları dindirici, terletici, idrar söktürücü, müshil yapıcı, kan temizleyici ve yağları eriticidir.




Çakal eriği antibakteriyel 

(Prunus spinosa L.)

Alman resmi gazetesinde 01.06.1990 tarihinde yayınlanarak (Heftnummer:101, ATC-Code:A01AF) modern tıbbi tedavide kullanılmaya başlanmıştır.

Bitki: Anadolu ve Avrupa’da bulunur. 2-3 m yüksekliğinde, çok dallanan, dikenli bir ağaççıktır. Genç dallar tüylüdür, çok sayıda dikeni vardır, kabuğu siyah-kahve renklidir. Çok sayıda küçük beyaz çiçekleri vardır, 5 yapraklıdır. Çiçeklenmeden kısa bir süre önce görünen yapraklar 4 cm kadar uzunluktadır. Yapraklarının kenarı dişlidir, alt yüzü tüylüdür, saplıdır ve oval şekillidir. Meyve eylül-ekim aylarında olgunlaşır, 1-1, 5 cm çapındadır, bir çekirdeği vardır. Olgun meyveler koyu mavi renklidir, kış aylarına kadar dalda kalır, ekşi ve buruk bir tadı vardır.

İlaç etkili kısmı: Olgun taze veya kurutulmuş meyveleri kullanılır. Bileşiminde; tanen, organik asitler, şeker ve proanthocyanidin bulunur.

Etkisi: Büzücü ve doku sıkılaştırıcı özelliği vardır, mikropların üremesini engeller.

Kullanıldığı yerler: Ağız ve boğazdaki hafif iltihaplanmalarda kullanılır.

Kullanılmaması gereken haller: Yok.

İstenmeyen Etkileri: Yok.

İlaçlarla uyumsuzluğu: Yok.


Kullanım şekli: 2-4 gr ince kıyılmış veya öğütülmüş meyve bir fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilip 10-15 dakika demlenir, süzülür. Gün boyu sık sık gargara yapılır.

Kaynak: Alman Kanunlarına Göre Düzenlenip İzin Verilen BİTKİLERLE MODERN TEDAVİ Pratik Uygulamalar Dr. Ahmet Toptaş Gonca Yayınevi, İstanbul 2009 ISBN: 978-9944-790-31-4 0212 5285076-5286005



XXX




Güvem Eriğinin Faydaları Nelerdir?

Kansere karşı etkili olduğu düşünülen birçok bileşen içerir. Bu bileşenler arasında:

*Flavonoidler: Güvem eriği, flavonoidler bakımından zengindir. Flavonoidler, güçlü antioksidanlardır ve hücre hasarını önleyebilirler. Bu, kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

*Antosiyanin: Güvem eriği, antosiyanin bakımından da zengindir. Antosiyanin, flavonoidlerin bir türüdür ve güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu, kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir. 



XXX



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hallo 🙋🏼‍♀️