
Maş Fasulyesinin TarihçesiArkeolojik kanıtlar, maş fasulyesinin Hindistan'da 4.000 yıldan uzun süredir yetiştirildiğini göstermektedir. Zamanla, Güneydoğu Asya, Çin ve diğer bölgelere yayılmıştır. Geleneksel olarak, Asya mutfağında çorbalarda, körilerde, salatalarda ve tatlılarda kullanılan bir malzemedir.
Maş Fasulyesi
Eskiden ‘Cin Börülcesi’ veya ‘Çin Fasulyesi’ olarak da adlandırılan maş fasulyesinin tarihi antik zamanlara kadar dayanmaktadır. MÖ 1500 yılında Hint kıtasında evcilleştirilip ekilmeye başlandığı düşünülmektedir. Ana vatanı Hindistan olmasına rağmen günümüzde birçok Doğu Asya ülkesine yayılmış ve birçok ülkenin en çok tüketilen ve ihraç edilen besin kaynağı haline gelmiştir. Günümüzde ise ana ihracatçı Çin’dir.
Normal fasulyeye göre daha küçük bir yapıya sahip olan maş fasulyesi; yeşil, kahverengi veya siyah renk karışımlı dış kabuğa sahip küçük ve yuvarlak bir fasulye türüdür.
Maş fasulyesi; bezelye ve mercimek gibi aynı bitki ailesinde bulunan küçük, yeşil baklagillerdendir. Ülkemizde cin börülcesi olarak bilinmektedir.
Maş Fasulyesi Salatası Yapımı

Maş Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı maş fasulyesi
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 4-5 adet kornişon turşu
- 4-5 dal taze soğan
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 çay bardağı nar tanesi
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz

- ⬆️
- 1,5 su bardağı maş fasulyesi
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 4-5 adet kornişon turşu
- 4-5 dal taze soğan
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 çay bardağı nar tanesi
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz

- ⬆️
Maş Fasülyesi Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 4- 5 tane közlenmiş kırmızı biber
- 2 -3 tane salatalık (Turşusu da olur)
- Yarım su bardağı mısır
- 1-2 parça kocabaş (Pancar) turşusu
- Yarım bağ yeşil soğan
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- Limon, nar ekşisi
- Zeytinyağı, tuz
- Malzemeleri istediniz gibi çeşitlendirebilirsiniz

Yxx
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Hallo 🙋🏼♀️